Ankersejle billeder

Billedgalleriet om “at ankersejle”. Først min tegning “Undgå at Ankersejle”, som forklarer at man “ankersejler” på grud af ubalance, og hvordan man kan ligge “støt” i vinden. Billederne viser ankersejl og andre effektive metoder man kan bruge, så man ligger “roligt” uden at rokke og give ekstra belastning til ankeret.

Ankersejling – det at man zigzagger – er der mange sejlers som ikke forstår ret godt, og det kommer op mange gange i debatfora og på FB. Derfor fik jeg lyst til at lave en systematisk gennemgang af, hvordan man kan undgå at “skøjte rundt over det hele” og slide på sit grej.

På FB sejlergruppen “Tursejlads og sejlsport” kom der forskellige gode ideer – for eksempel det med “Tværbom m. to stk. hanefod” – fra en erfaren katamaransejler.
Efter en lang sommers debat om “ankersejling” i denne sejlergruppe, samlede jeg de oplysningerne der er kommet frem i diskussionerne.

Jeg har lavet en tegning der systematisk skal forklare “ankersejling”.
Metoden med et “ankersejl” er gammelkendt.

Metoden med tværbom og dobbelt hanefod er ret ukendt – så derfor var det vigtigt for mig at afprøve det selv – det virker fantastisk godt.
Metoden med at ligge skråt med hanefod virker også godt.
Det har jeg afprøvet og fotograferet så godt det er muligt.

Metoden med “noget i vandet” foran – som en “drogue” eller drivanker under stævnen har jeg ikke fået til at virke ret godt.

God fornøjelse med at se mine billeder.

Test i flot vejr af "hanefod" til ankerteknik med at ligge skråt.
Ankring ved at ligge skråt med hanefod – flot vejr – og god vind.
Verified by MonsterInsights